Visit the site in English.

Podržite našu CROWD FUNDING kampanju!


 


 


 Prikaži Atelje Janja Gora na većoj karti 

 

Atelje Janja Gora
Janja Gora 163b
47304 Plaški
tel.:095 911 86 29

info@janjagora.com
www.janjagora.com

www.facebook.com/AteljeJanjaGora


Naši prijatelji, sponzori i donatori:

Općina Plaški

 


 


 

RADIONICE ZA DJECU

fotoAtelje Janja Gora pridaje najveći značaj upravo kreativnom razvoju djece.
Jedan od stalnih programa ateljea jest i program 'Kreativci u Lici' čiji je cilj obogatiti djetinjstvo svoj djeci, a posebno onoj koja nemaju pristup kreativnim aktivnostima ili drugim dodatnim sadržajima koji razvijaju kreativnost, slobodno razmišljanje, pozitivan pristup i individualizam kroz zajedništvo. 
Radionice za djecu i sa djecom bazirane su na principima demokratskog obrazovanja i razvijanja upravo onih aspekata dječje ličnosti koji često ne dođu 'na red' zbog pretjerane zaokupljenosti roditelja i djece svakodnevnim obavezama. Pritom naročito mislimo na djecu koja odrastaju u krajevima niže razine socijalnog, društvenog i ekonomskog razvoja.
Naša je misija ovoj djeci, kao i svoj drugoj djeci koja za to pokazuju interes omogućiti razvijanje vlastite kreativnosti kroz igru, kroz kontakt sa pramaterijom - glinom, kontakt sa primarnim elementima od koji smo i sami sagrađeni: zemlje, zraka, vatre i vode.

Na radionicama keramike djeca imaju prilike otkrivati ove primarne elemente i njihove međusobne odnose.
Sve dječje radionice bazirane su na individualnom pristupu. Ovisno o uzrastu i uznapredovalosti u radu djeci se zadaju od jednostavnih do kompliciranijih zadataka istovremeno ih podučavajući baznim tehnikama izrade keramike. Ovisno o afinitetima i interesima djeca sama biraju svoj put a voditelji radionica su tu da im olakšaju izbore i pruže informacije koje im trebaju na tome putu.

Zajedništvo
Posebno mjesto na dječijim radionicama zauzima razvoj zajedništva. Djeca se uključuju u zajedničke projekte gdje zajedno sa svojim vršnjacima sudjeluju u izgradnjama zajedničkih skulptura, murala, velikih glinenih figura i sl.
Na ovaj način otkrivaju ne samo svoju osobnu kreativnost već i mogućnost da ih ona poveže sa drugima na jednoj suptilnoj stvaralačkoj razini. Široki prostor i zemljište Ateljea Janja Gora pružaju neograničene mogućnosti za igru, druženje i zajedništvo.

Dječije radionice podijelili smo u dvije osnovne grupe:
- radionice za djecu sa roditeljima, bakama, starateljima; i 
- grupne radionice za škole, zajednice, udruge i sl.Radionice za djecu (sa odraslima) svake prve subote u mjesecu

fotoRadionice za djecu i njihove odrasle pratitelje (roditelje, bake, djedove) koje se izvode u ateljeu Janja Gora otvorene su za svu djecu i namijenjene zajedničkoj stvaralačkoj igri djece i odraslih iz različitih sredina.
Radionice su individualne, prilagođene svim uzrastima.
Na ovim radionicama teme su različite, ali sve ih povezuje zajednički rad i uživanje u kreativnom izražavanju, kako djece tako i njihovih odraslih pratitelja. Djeca na radionicama uče osnove kreativnog izražavanja u glini, različite tehnike i mogućnosti koje ovaj medij pruža, otkrivajući tako u sebi vezu sa primarnim elementom stvaranja - zemljom. Pored malih individualnih projekata izrade sitnijih predmeta, djeca se uključuju u izradu zajedničkih skulptura, gradnje glinenih kućica, gljiva, životinja i tako postaju dijelom veće cjeline, povezujući se sa svima onima koji su sudjelovali na radionicama.

Maximalan broj polaznika je 6 djece + pratitelji.
Maksimalan broj može se prema potrebi i prilagoditi. Bitna je kvaliteta radionice, pa će se konačni broj određivati ovisno o prijavama.

Cijena jednodnevne radionice je Kn 350,- za dijete i roditelja (pratitelja), zajedno. Svako slijedeće dijete Kn 50,-. 
Cijena uključuje ručak, instrukcije, materijale, korištenje alata, paljenje keramike i osvježenje (kava, čaj, sok).

Početak radionice u 11.00 sati
Ručak u 13.30 sati
Aktivnosti 14.30 do 16.30
17.00 završetak radionice.GRUPNE RADIONICE
fotoGrupne radionice za djecu namjenjene su školama, dječijim klubovima, učeničkim zadrugama i slično, odnosno skupinama koje su već organizirane i gdje djeca već zajednički ispunjavaju slobodno vrijeme. Voditeljima ovih klubova, nastavnicima razredne nastave, razrednicima, nastavnicima i profesorima likovne kulture, te svima drugima koji već vode neke slobodne ili druge organizirane aktivnosti za djecu nudimo mogućnost proširenja ovih aktivnosti sa kreativnim radionicama keramike. Program ovih radionica sličan je općenitom programu radionica za djecu no prilagođava se prema uzrastu i potrebama te željama učesnika radionica.
Ove radionice mogu se izvoditi u ateljeu Janja Gora ili u prostoru škole ili bilo kojeg drugog mjesta gdje se djeca inače okupljaju. U tom slučaju članovi ateljea dolaze i donose sa sobom svu potrebnu opremu i materijale za održavanje radionica. 
Druga i bolja mogućnost jest organizirani dolazak u Atelje Janja Gora. Bolja zbog toga što se djeci može ponuditi nova aktivnost i iskustvo u jednom novom prostoru, drugačijoj okolini, što samo po sebi doprinosi dubljem iskustvu i većem užitku u radionicama. Na ovim radionicama djeca se imaju prilike uključiti u neki od projekata koji se već izvode na prostoru ateljea (gradnja kućice ili drugih skulptura od gline i sl.) ili započeti svoj vlastiti novi projekt te zajedno sa svojim nastavnicima, voditeljima maštati i stvarati.
Grupne radionice standardno traju do 3 sata, što je optimalno vrijeme u kojemu djeca mogu zadržati koncentraciju na stvaranje i istovremeno napraviti nešto opipljivo i vidljivo. No, obzirom da se radi o specifičnim radionicama, vrijeme trajanja kao i teme i tempo
rada prilagodljivi su uzrastu i afinitetima grupe. 

Planirate li ovakvu radionicu najbolje je da nas o tome kontaktirate kako bi smo zajednički odredili dužinu i temu radionice a samim time i troškove.

Maximalan broj učesnika ovih radionica je 15 do 20 učesnika, a cijena iznosi
Kn 50,- po osobi za radionice u trajanju do 3 sata.

Kn 100,- po osobi za cjelodnevne radionice.

U ovu cijenu uključeni su svi potrošeni materijali, stručno vodstvo, osvježenje (sok, čaj, i sl.). Kod cjelodnevnih radionica možemo ponuditi i jednostavni ručak po cijeni od dodatnih 35 kuna.
U slučaju održavanja radionica kod vas, a ne u ateljeu Janja Gora, ovoj cijeni treba dodati i putne troškove koji ovise od udaljenosti mjesta radionice. Za detalje, druge informacije i sva ostala pitanja obratite nam se na telefon 095 911 8627 ili emailom.

Novac prikupljen radionicama koristi se za realizaciju ciljeva udruge u svrhu promocije keramike kao umjetnosti i kao pokretača socijalnog, društvenog, ekonomskog i turističkog razvoja kraja.

Za više informacija:
Atelje Janja Gora
Branko Šupica, 095 911 86 29, voditelj centra
Danijela Pešut, 095 911 86 27, voditeljica radionica
info@janjagora.com


 


 

 

Udruga građana Internacionalni centar keramike Atelje Janja Gora • OIB 46087009191• MB 2487977 • Rješenje Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji
Klasa UP-I-230-02/09-01/2, Ur broj:2133-07-06/1-09-2 od 09. 02. 2009. • Žiro račun: 2340009-1110376382, Privredna banka Zagreb d.d.
Osoba odgovorna za zastupanje: Branko Šupica
© Atelje Janja Gora 2013